Biet in een burger!

Home / Recepten / Biet in een burger!

Deze rode bietenburger met feta is werkelijk eentje om duimen en vingers bij af te likken! De rode bietjes geven deze burger een soort “vleesachtig” voorkomen en ze hebben enorm veel smaak, aards en een beetje zoetig tegelijk. Zelfs de grootste vleesfanaat zal deze smaakvolle veggieburger onweerstaanbaar vinden.

Beleg ze met je favoriete toppings en eet de burger op geroosterd broodje of tussen twee plakjes donkere boterham. Voor een lichtere variant kan je de burger ook met een fris slaatje serveren. Smullen doe je sowieso!

Dit heb je nodig voor 4 bietenburgers
2 rauwe bieten (*) (ongeveer 250 gram)
100-125 gram havermout
1 kleine ui
100 gram feta
1 knoflookteen
1 ei
1 tl olijfolie
handje grofgehakte basilicumblaadjes
versgemalen peper en zout

toppings naar keuze
pittige saladesoort, zoals rucola of mosterdblad
avocado
mango
grote tomaat
rode ui
alfalfa of tuinkers
basilicumblaadjes

(*) Neem zeker echt rauwe bieten en geen gekookte. Anders worden de burgers te zacht en vallen ze uit elkaar met bakken. Dus de rauwe, ongekookte (wel nog even schillen)!

Zo maak je de bietenburgers
Schil de bieten met een dunschiller en rasp ze in de keukenmachine samen met de ui en knoflook (kan ook met de hand, snipper dan de ui en knoflook heen fijn). Doe de geraspte groenten in een mengkom. Voeg de havermout, het ei en de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Voeg nu de feta en de basilicumblaadjes toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Nu wordt het leuk: kneed alles met je handen tot alles goed gemengd is. Zet een half uurtje apart zodat de havermout het vocht kan opnemen. Dit is belangrijk, zodat alle ingrediënten aan elkaar blijven hangen.

Vorm nu 4 burgers van het bietenmengsel. Als het mengsel te los is, voeg dan nog wat havermout toe. Verhit een grillpan op het vuur. Grill de bietenburgers ongeveer 5 minuten aan elke kant. Draai halverwege om. Als je geen grillpan hebt, kun je de burgers ook met wat olie bakken in een pan tot ze goudbruin zijn.

Serveer met het gegrild broodje en leef je uit met je favoriete toppings of serveer met een slaatje.

Related Posts