In 5 stappen naar je gezonde maaltijd

januari 15, 2021

Een gezonde en lekkere lunch of diner, zonder werk in de keuken? De maaltijdbowls van De Moestuin maken het waar. En door de oneindige combinatiemogelijkheden is er een bowl voor elk smakenpallet. Slechts 5 stappen scheiden je nog van je lekker eten.

In de winkel of online: het principe is hetzelfde. Je kiest in elke categorie welke producten je in je bowl wil. Vertrouw je op onze smakencombinaties of heb je gewoon geen inspiratie? Dan kies je een van de standaardbowls.

1. Basis

Je maaltijdbowl begint met een stevige basis. Je kiest tussen gekruide of gestoomde aardappeltjes, rijst, pasta, quinoa of Griekse pasta. Byebye hongergevoel, hallo energie om er opnieuw tegenaan te gaan!

2. Vlees, vis of zuivel

Voor elk wat wils. Dat geldt met de verse groenten en fruit van De Moestuin, maar evengoed over de hele lijn bij het samenstellen van je bowl. Hou je van wat vlees bij je salade, dan voeg kip en/of hesp toe. Gezonde aminozuren haal je dan weer uit de tonijn of gerookte zalm. Of je kiest voor eiwitten in de vorm van een gekookt eitje of kaas.

3. Groenten

Vers versneden rauwkost en gekookte groentjes, van zachte smaakmakers tot pittige toevoegingen. Klik – of wijs – en kies. Kleurrijk wordt je maaltijdbowl sowieso.

4. Afwerking

De perfectie zit in de details. Daarom heb je keuze uit verschillende afwerkingen. De finishing touch van je gezonde maaltijd. Croutons of nootjes, ananasblokje, olijven of zongedroogde tomaatjes? Pick and mix.

5. Vinaigrette

Net zoals de bereidingen uit eigen huis, zijn ook de vinaigrettes bij De Moestuin puur natuur. Zonder additieven zoals toegevoegde suikers, met een volle smaak. Van zachte smaak tot pittige topping. In een handig potje, zodat je het à la minute over je groenten giet en alles lekker knapperig blijft.

Ook zin gekregen in zo een lekkere bowl? Laat je helemaal gaan. Smakelijk!