Alles over nectarines

augustus 6, 2021

De nectarine is een sappige vrucht met een markante gladde schil. Het vruchtvlees van de nectarine is geel van kleur. De nectarine is lekker zoet. Nectarines kan je eten als gezonde snack is ook makkelijk te verwerken in een salade. Je kunt de nectarine met of zonder schil opeten. Nectarines laten zich uitstekend verwerken in sorbetijs, vruchtensalades en smaken heerlijk bij kipgerechten.

Geschiedenis
De nectarine werd rond 1720 ontdekt tussen de perzikbomen in Amerika. Het is een mutant, een spontaan optredende variant, van de perzik. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de nectarine geen kruising tussen een perzik en een pruim.

Waar komt de nectarine vandaan?
De belangrijkste aanvoer komt onder andere uit Spanje, Griekenland, Zuid-Afrika en Chili.

Wanneer zijn er nectarines?
Nectarines zijn bijna jaar rond beschikbaar. Maar wij hebben ze enkel wanneer ze op hun best zijn.

Hoe bewaar je een nectarine?
Bewaar nectarines op een koele plaats. Zo zijn ze enkele dagen houdbaar.

Wat doet een nectarine voor de gezondheid:
De nectarine past goed binnen een gezond voedingspatroon. Hij bevat veel vezels. Die welke helpen je spijsvertering gezond te houden. Eén nectarine (± 100 gram) kan je als één portie fruit rekenen. Volwassenen wordt aangeraden om minimaal 2 porties (200 gram) fruit per dag te eten. Om voldoende van alle voedingsstoffen uit fruit binnen te krijgen, is het belangrijk om te variëren tussen soorten.