Het beste van twee september-toppers!

Home / Recepten / Het beste van twee september-toppers!

September is zowel voor druiven als voor pruimen een topmaand!! Lekker vlezige exemplaren, boordevol sap en smaak!
Het  ideale moment dus om deze twee toppers te combineren in een heerlijke pruimen-druiven gelei!

DIT HEB JE NODIG:

  • 1 kg blauwe pruimen (zonder pit)
  • 600 g blauwe druiven
  • 6 dl water
  • 4 eetlepels citroensap
  • Confituursuiker (versie 1 kg suiker voor 2 kg fruit)

ZO MAAK JE HET:

Ontpit de pruimen en snijd ze in kleine stukjes. Vierendeel de druiven.
Doe de stukjes pruim en druif samen met het water in een grote kookpot. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes afgedekt koken. Roer regelmatig in de kookpot zodat niets aanbakt. Giet vervolgens deze hete fruitmoes door een fijne zeef. Leg voor de fijnere versie een gesteriliseerde geleidoek in de zeef. Laat een nachtje rusten.
Meet af hoeveel sap u overhoudt. Voeg vervolgens 55 g à 60 g confituursuiker per deciliter sap toe. Roer goed en zet daarna de kookpot opnieuw op een zacht vuur.
Roer tot de suiker opgelost is. Voeg het citroensap toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten flink borrelen. De gelei zou nu klaar moeten zijn.
Check eerst nog even de stolling en schuim af met een schuimspaan als dat nodig is. Giet de hete gelei in propere confituurpotjes tot aan de rand. Sluit onmiddellijk af met een deksel, keer om en laat afkoelen.

bron: Madame Confituur

 

Related Posts