Sesamolie, heerlijk alternatief in je keuken

Home / Recepten / Sesamolie, heerlijk alternatief in je keuken

Sesamolie wordt ontgonnen door het persen van sesamzaadjes die afkomstig zijn van de sesamplant. Sesamolie is eerder nootachtig van smaak, waardoor het goed past in de oosterse keuken. Sesamolie bevat heel wat vitaminen en mineralen, wat een positief effect heeft op de zenuw- en hersencellen. Daarnaast bevat sesamolie onverzadigde vetzuren, eiwitten, foliumzuur en nicotinezuur. Sesamolie wordt voornamelijk gebruikt als smaakmaker in groentebereidingen en slaatjes. Sesamolie mag en kan verhit worden en is daarom geschikt om te bakken en braden. Pas wel op met de hoeveelheid die je gebruikt want de olie kan nogal sterk doorsmaken.

Het is niet enkel geschikt om te koken maar kan eveneens gebruikt worden als massageolie, etherische olie of om je haar te voeden.

En als “smaakmaker” geven we je graag dit lekker receptje mee!

Spinazie met sojasausje en sesamzaadjes

DIT HEB JE NODIG

  • 500g spinazie
  • 3 eetl sesamzaadjes
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • ½ eetl gember (fijngehakt)
  • 4 eetl sojasaus
  • 1 eetl sesamolie
  • 1 eetl rijstazijn

ZO MAAK JE HET
Bak in een klein steelpannetje de knoflook en gember kort in wat olie. Voeg de sojasaus, sesamolie en rijstwijn toe en bindt dit eventueel met wat maïzena. Zet apart.
Rooster de sesamzaadjes in een pan met dikke bodem tot ze goudbruin zijn. Zet apart. Roerbak de spinazie op hoog vuur in wat olie. Schep het sausje erdoor, sesamzaadjes erover en serveer.

SMAKELIJK!

Related Posts