Confituur maken enkel in de zomer?

Home / Recepten / Confituur maken enkel in de zomer?

Confituur maken enkel een zomeractiviteit? Nee hoor, ook winterfruit biedt tal van mogelijkheden voor de heerlijkste confituur of marmelade!
Wat dacht je van deze marmelade van bloedsinaasappel met gember? Zeker het proberen waard!

Dit heb je nodig:

  • 1 kg bloedsinaasappels
  • 2 onbespoten bloedsinaasappels
  • +/- 600 g kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 20 g fijngesneden gember op siroop

Zo maak je dit:
Boen 2 sinaasappels goed schoon. Snij kapjes van de boven- en onderkant weg en snij de sinaasappels in dunne schijfjes. Haal de pitten eruit en bind de schijfjes op in neteldoek.
Meng in een kookpan 200 g suiker en 2 dl water. Laat al roerend warm worden tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook. Voeg de schijfjes bloedsinaasappel toe en laat ze op een laag vuur sudderen tot ze mooi glazig zijn.
Pers de overige sinaasappels uit en doe het sap in een kookpot. Voeg het sap van 1 citroen toe. Voeg tenslotte hetzelfde gewicht aan suiker toe aan het mengsel.
Laat 15 min. koken op matig vuur en schuim af. Voeg de sinaasappelschijfjes en de gember toe, laat nog enkele minuten doorkoken en schep de gelei in schone potten.
Laat afkoelen en sluit de potten.

Related Posts